Ana sayfa Kurumsal Ürünler Müşteri Hizmetleri İnsan Kaynakları İletişim
 
 
 
  Bilgi Merkezi  
Balığın Faydaları Nelerdir?
 
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir?
 
Balık Nasıl Temizlenir?
 
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır ve Nasıl Saklanmalıdır?
 
Besin Değerleri
 
Neden Dondurulmuş / Şoklanmış Balık?
 
Balık Yoğurt İle Yenilebilir mi?
 
Dondurulmuş Su Ürünleri Nasıl Çözdürülmelidir?
 
  Duyurular  
 
Sitemizdeki Güncellemeler Devam Ediyor
Yeni Haber
 
   
  Sertifikalar  
 
 
Bilgi Merkezi  »  Neden Dondurulmuş / Şoklanmış Balık?

Balıkların yağ ve kas dokuları diğer et ürünlerine göre daha dayanıksız olduğundan avlandıktan sonra bozulmaya başlarlar. Eğer uygun koşullar sağlanamazsa bozulma olayı daha da hızlanır. Bu nedenle avlandıktan sonra dondurulan balıklarda dondurma işleminden dolayı bozulmaya sebep olan enzimler aktif hale geçemediğinden bozulma yavaşlatılır. Bu sayede taze balığa oranla daha uzun süre saklanabilir. Kısa sürede tüketilmeyen taze balığa oranla çok daha sağlıklıdır.



 
Copyright © 2012, Tan Su Ürünleri Tüm Hakları Saklıdır.| All Rights Reserved