Izgara bütün balık ve karnabahar-havuç salatası ile birlikte servis edilen yemeğin fotoğrafı

Malzemeler

  • 4 adet çipura balığı fileto
  • 2 adet limon
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Taze kekik veya roka (isteğe bağlı)

    Hazırlanışı

    1. Çipura filetolarını temizleyin ve su ile yıkayın. Ardından kağıt havlu ile kurulayın.
    2. Bir kasede limon suyu, ezilmiş sarımsaklar, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırarak marinasyon sosunu hazırlayın.
    3. Hazırladığınız sosu çipura filetolarının her iki tarafına da sürün ve buzdolabında en az 30 dakika marine edin.
    4. Marine işlemi tamamlandıktan sonra, ızgarayı orta ateşte ısıtın ve ızgaraya yağlı kağıt serin.
    5. Marine edilmiş çipura filetolarını ızgaraya yerleştirin ve her iki tarafını da yaklaşık 5-6 dakika pişirin veya balıklar pişene kadar kontrollü bir şekilde çevirerek pişirin.
    6. Pişirdikten sonra servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak taze kekik veya roka ile süsleyerek sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun!

Comments are closed.

Close Search Window
tr_TRTürkçe